דלג על התפריטים

חיפוש צבר רפואה

מה ברצונך למצוא?

רוצים להתייעץ?

    צור קשר

    האם ניתן לבצע שינויים בטופס הנחיות מקדימות לאחר הגשתו?


    טופס הנחיות מקדימות מהווה כלי משפטי רפואי משמעותי שמתעד מראש את רצונותיכם בכל מה שנוגע לטיפול הרפואי במצבים בהם אין לכם את היכולת להביע את עצמכם. השקעתם בכתיבת המסמך, אבל איפה הוא בעצם מתועד? איך ומי ידעו בעת הצורך שהוא קיים ושנתתם בכלל הנחיות לטיפול הרפואי בכם לרגעים כאלו, וגם, מה יקרה אם תבקשו לשנות את המסמך בעתיד, כי שיניתם את דעתכם בנוגע לטיפול? האם למעשה מומלץ לעדכן את המסמך בכל כמה שנים? על כל השאלות הללו נענה בהרחבה. 

    מה קורה עם הטופס לאחר מילויו?

    לאחר שמילאתם את טופס ההנחיות המקדימות עליכם לוודא שהוא מוגש בצורה מסודרת למשרד הבריאות, שם הוא מתועד ונשמר במאגר מידע ייעודי וההנחיות בטופס יהיו תקפות למשך 5 שנים, שלאחריהן ניתן להאריך את תוקפן. המאגר נועד להבטיח גישה מהירה ונוחה לצוותים הרפואיים במקרים שבהם עולה הצורך להשתמש בהנחיות.

    מדובר במאגר ממוחשב, כחלק ממערכת הבריאות הרפואית בארץ, והתיעוד בו למעשה מבטיח לכם שההנחיות שלכם יהיו זמינות במוסדות רפואיים שונים, כמו קופות חולים, מרכזים רפואיים וכמובן בתי חולים.

    הגישה למסמך מוגבלת ומטרתה להבטיח את פרטיותכם ואת אבטחת המידע שלכם, מי שרשאי לגשת למסמך הם צוותי רפואה בזמנים בהם יש צורך לקבל החלטה בנוגע לטיפול, מיופה כוח מטעמכם, בני משפחה (במידה ולא מונה מיופה כוח), חברים או אחרים, במקרים בהם מיניתם אותם כמורשים לקבל גישה למסמך בעת הצורך.

    האם ניתן רק לשנות את המסמך?

    לעיתים קרובות לא יהיה צורך לבצע שינוי מהותי כמו ביטול הטופס, אנשים יכולים לבקש רק לשנות את הטופס במעט, למשל, עבור הוספה של מי שמורשה לגשת למסמך בעת הצורך, או לחילופין הורדת מורשים מהטופס.

    במידה שאדם לא מעוניין לבטל את הטופס, אלא רק לשנות אותו, עליו למלא טופס חדש שבו יוגדרו ההנחיות המעודכנות – גם השינוי הזה מחייב הבנה מלאה של ההשלכות והכנת המסמך בהתאם לדרישות החוק וכמובן שבמקרה כזה מומלץ מאוד להיות מלווים ולבצע את השינויים בזהירות הנדרשת – מדובר בבריאות שלכם.

    מדוע חשוב לשמור על עדכניות המסמך?

    החיים משתנים, וכך גם הערכים וההעדפות של כל אדם – מה שהרגשתם בשלב אחד בחיים אולי לא יתאים לכם בשלב אחר או במצב בריאותי משתנה ומסיבה זו חשוב לבדוק מדי פעם אם המסמך משקף את רצונותיכם העדכניים.

    יש לכך אין ספור דוגמאות – המצב האישי שלכם יכול להשתנות, המצב הבריאותי שלכם יכול להחמיר או להשתפר ואתם עלולים לנתק קשר עם מיופה כוח או להחליט על מיופה כוח אחר שייראה לכם לנכון. הכלל אותו רצוי שתזכרו הוא ששמירה על מסמך מעודכן מונעת מצבים שבהם ההנחיות אינן רלוונטיות או אינן מתאימות למציאות הנוכחית שלכם.

    האם ניתן לבטל את הטופס?

    ניתן לבטל מסמך הנחיות מקדימות בכל שלב שתבקשו ומכל סיבה שתראו לנכון, אך שימו לב, האדם שמילא את הטופס רשאי בכל עת לבקש את ביטולו, כל עוד הוא בעל כשרות משפטית ומבין את משמעות הפעולה.

    כיצד עושים זאת? הביטול מתבצע על ידי הגשת בקשה מסודרת למשרד הבריאות ובמידת הצורך ניתן לקבל ליווי מקצועי כדי לוודא שהתהליך נעשה כראוי, בדיוק כאן רצוי להכניס לתמונה אנשי מקצוע שיוכלו לסייע לכם לקבל את כל המידע והמשמעויות של ביטול הטופס ולעיתים קרובות די בביצוע שינויים כדי לבצע את ההתאמה הנכונה לכם ולמצבכם כרגע.

    אם יש לכם שאלות נוספות בנוגע למילוי, שינוי או ביטול הנחיות מקדימות, או אם אתם זקוקים לסיוע מקצועי בנושא, פנו אלינו בצבר רפואה. צוות המומחים שלנו יוכל לעזור לכם להבין את האפשרויות, להדריך אתכם בתהליך, ולוודא שהמסמך שלכם מותאם לצרכים האישיים שלכם.